Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
314
Trigonometrikus egyenletek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
 49  25+24 Szia!

2*cos2x=5*cosx+3 legyen: cosx=k, akkor
2k2=5k+3 rendezzük 0-ra a jobboldalt:
2k2-5k-3=0 jöhet a megoldóképlet:
k1,2=(5± 5(négyzet-4*2*(-3) )/4=(5± 25+24 )/4=(5± 49 )/4=(5±7)/4, amiből:
k1=12/4=3 és k2=-2/4=-0,5
ha k=3, akkor cox=3, aminek nincs megoldása
ha k=-0,5, akkor cosx=-0,5, amiből x=-60⁰+k*360⁰ de mivel neked π-s alakban kell x=-π/3 + k*2*π=π*(-1/3+2k)
Módosítva: 5 éve
0