Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsetek sos legyszi

425
Legyszi segitsetek nemtudom hogy kell sokat hianyoztam de holnapra be kell adjam
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, kozepsuli
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A harmadik feladathoz csináltam segítséget:
https://www.geogebra.org/m/WUSaSuuA
Remélem ez érthető, és ez alapján már megy a jellemzése is.
1

1: ezeket csak be kell ütni a számológépbe
2: ctgx>0 és 2cosx-1 nem egyenő nullával. Hozzáadsz egyet vagyis 2cosx nem egyenlő 1. Osztod 2vel. cosx nem egyenlő 0,5. Itt tudni kell a kx2π-s dolgot vagyis a0,5 kivételével bármilyen + vagy - szám szóba jöhet+ kx2π
3: -2sin(x+π/6) Ilyenkor a koordináta rendszerbe nem számokat hanem őís egységeket adsz meg kockánként. π/2; π;3π/2; S py értéke 180 fok szval mindig 90 fokonként növekszik.
a pí/6 az 30fok magyarul. Ez a metszéspont. És pozitív irányba kell tolni a fv-t 30 fokkal majd -2vel beszorozni. A 30 fokot nem tudjuk pontosan megjelölni ezért érdemes 3 kockát venni egy résznek. És úgy tudod jeölni(90:30=3) Ezt remélem érted:D
-3cosx+1 Itt ugyanúgy csak itt nincs megadva pí szval írhatod számokkal.
Azt elfelejtettem az elejére írni, hogy az EREDETI cos fv az 1nél metszi az y tengelyt és onnantól egyszerű a viszonyítás.--> 0-nál 1, 1nél 0.. Ezeket egyel eltolod pozitív irányba(jobbra) majd -3mal szorzod azt ahol ,,álslsz"
Jellemzés: Értelmezési tartomány(x-et kell nézni hol mozog), Értékkészlet(y-t kell nézni hol mozog), Képe(folytonos vonal. minden fv-nek más), monotonitás(hol nő hol csökken ezt intervallummal kell jelölni a kezdő növekvő/csökkenő ponttól a végéig és pontos vesszővel elválasztva., minimum/maximum hely és érték.(melyik a legnagyobb legkisebb pontja lehet több is) páros vagy páratlan(páros ami merőleges az origóra páratlan ami merőleges az y tengelyre)
zérushely: ahol az x tengelyt metszi lehet több is
1