Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arány, arányos osztás

Főoldal » Középiskola » Matematika
388
Valaki segítene? Sos.
Három munkás egy munkáért 360000Ft-ot kapott. A kapott pénzt a ráfordított munkaidejük arányában osztják szét. Aladár 6 órát, Béla 8 órát, Csaba 10 órát dolgozott. Hány forintot kapnak külön-külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

6+8+10=24óra⇒360000:24=15000 Ft/óra
6*15000=90000 Ft
8*15000=120000 Ft
10*15000=150000 Ft
0