Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletes körmozgás

Főoldal » Középiskola » Fizika
449
Segítség kéne! A képleteket megtudnátok adni? Hogy hogy számítsam ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
r = 0,5 m
v = 0,12 m/s
---------------------------------------------------------

a.) T = 2*r*π / v = 26,18 s
b.) t = s/v = 6,67 s
c.) ω = 2π/T = 0,24 1/s
d.) acp = v2/r = 0,0288 m/s2
Módosítva: 5 éve
0