Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1897
.Egy kétjegyű szám számjegyeinek összege 8. A számot a számjegyei felcserélésével kapott számból kivonva az eredmény 36. Melyik ez a szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x+y = 8
x = 8-y
10x+y -(10y+x) = 36

2.egyenletből: 9x-9y=36
x-y = 4
8-y-y=4
-2y=-4
y=2
x=6

ellenőrzés:
2+6 = 8
62-26 = 36
1