Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mertan

Főoldal » Általános iskola » Matematika
275
Segítene valaki a 2 - és feladatban? Köszönöm. Csatolom a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! Nem tudom melyik feladatra kéred pontosan a választ, ezért mindkettőt megcsinálom.

1. A rombusz egy olyan négyszög, amelynek mind a négy oldala egyenlő hosszúságú. Ezért a kerülete: 4*a,
a feladatban megadott AB szakasz az egyik oldalnak felel meg, ezért a kerület: 4*0,16=0,64cm

2. A rombusz egy olyan négyszög, amelynek mind a négy oldala egyenlő hosszúságú. Ezért a kerülete: 4*a,
Vagyis ha a kerület van megadva, akkor az oldalát így lehet kiszámolni: a=K/4=9,2/4=2,3cm
0