Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Forgáskúp

Főoldal » Középiskola » Matematika
6505
Egy forgáskúp alapkörének átmérője egyenlő a kúp alkotójával. A kúp magasságának hossza 5gyök3 cm.

Tudnátok segíteni a sugár kiszámításával?
Igazság szerint meg van a megoldás a feladathoz, de egyszerűen nem értem mi alapjan jön ki...
A megoldásban így írják le:
a^2=r^2+(5gyök3) ^2
Es ebből nem értem, hogyan lesz :
4r^2=r^2+ (5gyök3) ^2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Készítem. Ebben a videóban mesélek a kúpról. (A hangprogram nem a legjobb volt.) :)
https://www.youtube.com/watch?v=0dDoeRRDVRA&list=PLwXxAxAEOlGhNkPDGrUa--Ry3UpFYL2rE&index=7
Módosítva: 5 éve
1

Csatoltam képet.
1