Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS FONTOS!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
362
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

a, A laptop bruttóára=a laptop nettóára + áfa, vagyis a nettó ár= a buttó ár - az áfa= 139100-23183=115917
b, azt hogy az áfa hány százaléka nettóárnak, a következő képlettel számíthatjuk: (áfa/nettó ár)*100=(23183/115917)*100=0,1999*100=20%
c, azt hogy az áfa hány százaléka bruttóárnak, a következő képlettel számíthatjuk: (áfa/bruttó ár)*100= (23183/139100)*100=0,1666*100=16,6%
1