Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
524
Írj fel olyan másodfokú függvényt, melynek gyökei -1, és kétszeres gyök!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Készítem!
A kétszeres gyök azt jelenti, hogy a szorzás műveletére nézve két azonos gyök.( Mivel angolul a szorzás multiplication, ezért mondjuk, hogy kétszeres multiplikativitással rendelkező gyök. De ezt nem kell tudnod. :) )
Ha megoldjuk ezt az elsőfokú egyenletet:
x+1 = 0, akkor nagy nehezen kiszámoljuk, hogy
x= -1.
Ez egyszeres gyök, megoldás.


De ha

(X+1)(x+1)=0
x1=-1
X2=-1
Ez kétszeres gyök, ráadásul a feladatod megoldása. :)
Módosítva: 5 éve
0