Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 7 SOS

Főoldal » Általános iskola » Kémia
714
1.)Számítsd ki a víz tömegszázalékos összetételét! (Képlete: )

1 mol víz tömege: ………………… g,

ez tartalmaz: ……………….. g oxigént, ami …………….%, és

…………………………. g hidrogént, ami ……………………%.



2.) A szén égéstermékének mi a tömegszázalékos összetétele?

A vegyület képlete: …………………, 1 mol tömege: ………………..

A …………….-tartalom tömege: ……………g, %-a: …………………..

A …………….-tartalom tömege: ……………g, %-a: …………………..
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1.)Számítsd ki a víz tömegszázalékos összetételét! (Képlete: H₂O)

1 mol víz tömege: …2*1+16=18……………… g,

ez tartalmaz: ………16……….. g oxigént, ami …16*100/18=88,89………….%, és

…………2………………. g hidrogént, ami …2*100/18=11,11…………………%.



2.) A szén égéstermékének mi a tömegszázalékos összetétele?

A vegyület képlete: ………CO₂…………, 1 mol tömege: ……12+2*16=44 g…………..

A ……szén……….-tartalom tömege: ……12………g, %-a: ……12*100/44=27,27%……………..

A ……zoxigén……….-tartalom tömege: ……32………g, %-a: …32*100/44=72,73%………………..
0