Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
432
Egy vonat utasterében egy asztalon egy 1,0 kg tömegű könyv fekszik. A vonat állandó 83 km/h nagyságú sebességgel halad egy 117 m sugarú kanyarban. Mekkora a könyv és az asztal közötti tapadási együttható?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Fcp = μ * m * g
m * v2/r = μ * m * g

kérdés: μ = ?
elrendezés és számítások után: μ = 0,45

Nem 100%-osan garantált hogy jó, de megpróbálkoztam vele :)
Módosítva: 5 éve
1