Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány kg 5/6 része 3/5 kg?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
3309
Matek feladat:
Hány kg 5/6 része 3/5 kg?
Mennyinek a 7/4 része 66,5?
Levezetéssel kérem szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
#1.
X * 5/6 = 3/5
5x / 6 = 3/5
5x = 18/5
x = 18/25

ellenőrzés 18/25 * (5 / 6) = 90/150 = 9/15 = 3/5
0

#2.
(7/4)*x = 66,5
x = 66.5 * (4/7)
x = 38
0