Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

7.osztály Törtegyutthatós egyenletek és egyenlőtlenségek megoldása

Főoldal » Általános iskola » Matematika
667
4x- x=7
5 10

7x- x=17
8 6

9x- x=₂3
5 2 5

8
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
4x/5-x/10=7
8x/10-x/10 = 70/10 \szorzás 10 el
8x-x = 70
7x=70 /÷7
x=10

2.

7x/8-x/6=17

42x/48-8x/48=816/48 \szorzás 48cal
42x-8x=816
34x = 816 \÷34
x = 24

3.
ezt nem értem hogy akartad írni.
Módosítva: 9 éve
0