Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
639
Egy pénzintézet havi 6%-os kamatot ad annak, aki 8 évre leköti a pénzét. Mekkora haszonhoz jut 8 év múlva az, aki most 500 000 Ft-ot tesz be a bankba?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, kamat, Kamatos, Kamatszámìtás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Készítem.
1

1 évre jutó kamat: 500 000 * 0,08 = 40 000
8 évre jutó kamat: 40 000 * 8= 320 000
Jövőérték: 500 000 + 320 000 = 820 000
2

1