Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Történelem

415
1. feladat: Mit enged meg a keresztényeknek Nagy Constantinus rendelete? Mit enged meg a rendelet a többi vallásnak? Mit szolgáltat vissza a rendelet a keresztényeknek? 2. feladat: Miért a császár képe van a római érméken? Miért helyes Jézus szerint megfizetni az adót? Vitassuk meg, miért nem lázad Jézus a földi uralkodó ellen! 3. feladat: Mi állt Jézus tanításának középpontjában? Hogyan terjedt el a kereszténység a kezdeti időkben? Miért tudott a kereszténység világvallássá válni? Miben tér el a zsidó vallás a kereszténységtől?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Történelem

Válaszok

2
Gondolkodom/készítem
0

Mit enged meg a keresztényeknek Nagy Constantinus rendelete? Nagy Constantinus rendeletelehetővé tette a keresztényeknek a szabad vallásgyakorlást inenntől kezdve szabadon gyakorolhatták hitüket és az elkobzott személyes és közösségi tulajdonukat visszakapják(Milánói ediktum)
Mit szolgáltat vissza a rendelet a keresztényeknek?-lásd előző válasz
Miért a császár képe van a római érméken?-mert ő volt az uralkodó és ő veretett pénzt
Miért helyes Jézus szerint megfizetni az adót? Vitassuk meg, miért nem lázad Jézus a földi uralkodó ellen! -"Bár Jézus a Szentírásban világosan kinyilatkoztatta, hogy „adjátok meg a császárnak, ami a császáré”, a kereszténység villámgyors terjedése az évszázadok során több uralkodót is ellenérzéssel töltött el, fellépésükhöz pedig kiváló ürügyet szolgáltatott, hogy a zárt közösségekben élő hívőket polgártársaik előszeretettel tették meg bűnbaknak a rossz termés, a természeti csapások, vagy a balszerencsés háborúk miatt."-http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/313_februar_3_a_milanoi_ediktum_kiadasa/ idéztem:)
Mi állt Jézus tanításának középpontjában?- középpontjában Jézus Krisztus élete, megváltása és tanítása áll.
Hogyan terjedt el a kereszténység a kezdeti időkben? A korai kereszténység az 1. században gyorsan terjedt a római Júdea provinciában az apostolok révén(jézus hírnőkei), majd a pogány világban – főleg Pál(Szennté avatták kezdetekben üldözte a keresztényeket) apostol révén. A 4. század végére a Római Birodalom államvallásává vált, és Eurázsia más területein is elterjedt.
Miért tudott a kereszténység világvallássá válni?-a Római Birodalom államvallásává vált ezáltal jobban megmaradt.
Miben tér el a zsidó vallás a kereszténységtől?
Mindkét vallás monoteista, de a zsidó vallás alapvetően abban különbözik a kereszténységtől, hogy szigorú monoteizmust tanít több száz tiltó és megtartandó parancs, míg a kereszténység Krisztusban az Isten megtestesülését látja. Az az elképzelés, amely szerint az istenség az égből leszállhat, és a Földön ember alakban újjászülethet, a legtöbb ókori népnél ismert volt, de a zsidó hagyományból nem vezethető le.



2