Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Történelem

18
1. feladat: Mit enged meg a keresztényeknek Nagy Constantinus rendelete? Mit enged meg a rendelet a többi vallásnak? Mit szolgáltat vissza a rendelet a keresztényeknek? 2. feladat: Miért a császár képe van a római érméken? Miért helyes Jézus szerint megfizetni az adót? Vitassuk meg, miért nem lázad Jézus a földi uralkodó ellen! 3. feladat: Mi állt Jézus tanításának középpontjában? Hogyan terjedt el a kereszténység a kezdeti időkben? Miért tudott a kereszténység világvallássá válni? Miben tér el a zsidó vallás a kereszténységtől?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Történelem

Válaszok

2
Gondolkodom/készítem
0

Mit enged meg a keresztényeknek Nagy Constantinus rendelete? Nagy Constantinus rendeletelehetővé tette a keresztényeknek a szabad vallásgyakorlást inenntől kezdve szabadon gyakorolhatták hitüket és az elkobzott személyes és közösségi tulajdonukat visszakapják(Milánói ediktum)
Mit szolgáltat vissza a rendelet a keresztényeknek?-lásd előző válasz
Miért a császár képe van a római érméken?-mert ő volt az uralkodó és ő veretett pénzt
Miért helyes Jézus szerint megfizetni az adót? Vitassuk meg, miért nem lázad Jézus a földi uralkodó ellen! -"Bár Jézus a Szentírásban világosan kinyilatkoztatta, hogy „adjátok meg a császárnak, ami a császáré”, a kereszténység villámgyors terjedése az évszázadok során több uralkodót is ellenérzéssel töltött el, fellépésükhöz pedig kiváló ürügyet szolgáltatott, hogy a zárt közösségekben élő hívőket polgártársaik előszeretettel tették meg bűnbaknak a rossz termés, a természeti csapások, vagy a balszerencsés háborúk miatt."-http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/313_februar_3_a_milanoi_ediktum_kiadasa/ idéztem
Mi állt Jézus tanításának középpontjában?- középpontjában Jézus Krisztus élete, megváltása és tanítása áll.
Hogyan terjedt el a kereszténység a kezdeti időkben? A korai kereszténység az 1. században gyorsan terjedt a római Júdea provinciában az apostolok révén(jézus hírnőkei), majd a pogány világban – főleg Pál(Szennté avatták kezdetekben üldözte a keresztényeket) apostol révén. A 4. század végére a Római Birodalom államvallásává vált, és Eurázsia más területein is elterjedt.
Miért tudott a kereszténység világvallássá válni?-a Római Birodalom államvallásává vált ezáltal jobban megmaradt.
Miben tér el a zsidó vallás a kereszténységtől?
Mindkét vallás monoteista, de a zsidó vallás alapvetően abban különbözik a kereszténységtől, hogy szigorú monoteizmust tanít több száz tiltó és megtartandó parancs, míg a kereszténység Krisztusban az Isten megtestesülését látja. Az az elképzelés, amely szerint az istenség az égből leszállhat, és a Földön ember alakban újjászülethet, a legtöbb ókori népnél ismert volt, de a zsidó hagyományból nem vezethető le.1