Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Páratlan számok számossága egy intervallumban

Főoldal » Középiskola » Matematika
450
A harmadik feladatra lenne szükségem.
Köszönöm szépen a segítséget!
Ha van ideje, a kettes feladat is nagyon érdekel, azt is sikerült megcsinálnom, de nem tudtam épkézláb módon alátámasztani, így jó volna egy részletes levezetés.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, matek, bizonyítás, nehéz, páros, páratlan, számelmélet, oszthatóság, oktv
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
1

Minden 9 páratlan szám közül lesz 2 db
13²+15²+17²+19²=1044
17²+19²+21²+23²=1620
31²+33²+35²+37²=4644=(13+18)²+(15+18)²+(17+18)²+(19+18)² osztható 36-tal.
35²+37²+39²+41²=5796, úgyanígy.
Minden 18-ban 2 ilyen is van. (23-18=5)(1000-5):18=55,278>55,így 55·2=110 db lesz osztható 36-tal.
0