Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladatok

Főoldal » Középiskola » Kémia
341
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1.a) hamis (összeg képlet nem elég, a térszerkezetről nem ad információt)
b) hamis (a kapcsolódási sorrendet és a kötéstípust is megadja)
c) hamis (ezek szerint a sík szerkezeti képletben kevesebb információ van, mint a szerkezeti képletben. Nem adja meg pontosan az atomok kapcsolódási sorrendjét és a kötések típusát)

2.
a)
CH₃-CH(OH)-COOH

b) C₃H₆O₃

c)
M=3*12+6+3*16=90 g/mol

C%=36*100/90=40 m/m%
H%=6*100/90=6,67 m/m%
O%=48*100/90=53,33 m/m%
0