Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
597
5*(3-×)-4 (×-2)=7×-9
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
5*(3-×)-4 (×-2)=7×-9 /ZJB
15-5x - 4x-8 =7x-9 /ÖV
x-7 =7x-9 /-x
-7 =6x-9 /+9
2 =6x /:6
2/6 = 0,3 =x
0

15-5x-4x+8=7x-9
23-9x=7x-9
32-9x=7x
32=16x
2=x
0