Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezeket hogy kell megoldani?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
277
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

9. feladat
a, A leírás szerint a második tag: (2+0+1+0)*5+2=17
A harmadik tag: (1+7)*5+2=42
A negyedik tag: ( 4+2)*5+2=32
b, ha folytatod a tagok felírását a következő eredményt kapod:
2010, 17, 42, 32, 47, 57, 62, 42, ... láthatod, hogy innen már ismétlődik a sor: tehát a 3. és a 9. tag után minden hatodik tag 42 lesz. 9 és 2009 között 2000 tag van. ami 6-tal osztva 2-t ad maradékul, vagyis a sorozat 2009. eleme a harmadik tag után kettővel álló elem, ami az 57.

8. feladat
Ha berajzolod a koordinátarendszerbe a pontokat és összekötöd, láthatod hogy az eredmény egy deltoid (olyan mint a papírsárkány).
a, deltoid
b, a deltoid területéhez az átlók hosszának szorzatát elosztjuk kettővel, vagyis e*f/2. A te feladatodban a deltoid két átlója vízszintes illetve függőleges. A vízszintes átló 6 egység, a függőleges 9 egység, tehát a terület 6*9/2=27 négyzetegység.
c, A d csúcs az alakzat alján van és a szöveg szerint: 53⁰, vele szemben lévő szög: 90⁰. A másik két szög pedig egyenlő nagyságú. A négyszög belső szögeinek összege: 360⁰, ebből kivonva az ismert szögeket:360-(90+53)=217⁰ marad. Enne a fele: 108,5⁰. Tehát a deltoid szögei: 53⁰, 108⁰, 90⁰, 108⁰

Szám nélküli feladat
Az alapél: 20cm
A magasság ennek 5/4 része (20*5/4)=25cm
Felszíne két négyzetből és négy téglalapból áll: A=2*20*20+4*20*25=800+2000=2800cm2
Térfogata V= T*m (T az alapterület)=20*20*25=10000cm3

A másik szám nélküli feladat
Ha a munkások számát x-szel jelöljük, akkor az első esetben x-1 ember kap 500Ft-ot és egy 450-t, azaz:
500*(x-1)+1*450
A második esetben mindenki 450Ft-ot kap és marad 950Ft, azaz
450*x+950
Mivel a kifizetésre szánt összeg nem változott, ez a kettő egyenlő, tehát:
500*(x-1)+1*450=450*x+950 /zárójelfelbontás
500x-500+450=450x+950 /összevonás
500x-50=450x+950 /-450x
50x=1000 /:50
x=20
Vagyis a munkások száma 20fő.
A tervezett összeg ezek szerint: 450*20+950=9950Ft






0