Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika elektrosztatika házi feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
421
Sziasztok! Lenne 2 feladatom Fizikából, amit nem tudok megcsinálni sehogy sem. Ha valaki segítene benne azt megköszönném!

Az 1. feladat így szólna: Mekkora erő hat, két 3×106 nagyságú töltés között, amelyek egymástól 60 cm távolságra vannak?

A 2. feladat pedig így szólna: Mekkora a térerősség 10 -8 C töltéstől 1 m távolságban?

Válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.f: (Coulumb törvénye, mivel a töltések ugyanolyan nagyságúak, ezért az 1.töltés 2.hatványát kell venni, amit itt 3*10^6-nak vettem)

F = k* Q12/r2= 2,25*1023 N

2.f:

E = k* Q/r2 = 90 V/m
Módosítva: 5 éve
1