Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK ALGEBRA VI Oszt

Főoldal » Általános iskola » Matematika
379
Aki tud segitene nekem !? Koszonom.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
3. feladat
12%=12/100, ami 4-gyel egyszerűsítve 3/25
25%=25/100, ami 25-tel egyszerűsítve 1/4
50%=50/100, ami 50-nel egyszerűsítve 1/2
40%=40/100, ami 20-szal egyszerűsítve 2/5
2,5%=2,5/100, ami 2,5-del egyszerűsítve 1/40
110%=110/100, ami 10-zel egyszerűsítve 11/10

1. feladat
Százalékos arányban azok vannak felírva, amelyeknek a nevezője 100.
Ilyenek: 13/100, 0,7/100, 51/100, 3/100

2. feladat
Százalékos arányt úgy kapunk, hogy a nevezőt 100-ra bővítjük:
3/20 (20-ból úgy kapunk 100-at hogy 5-tel szorozzuk, így a számlálót is 5-tel szorozzuk) =15/100
6/5 (5-ből úgy, kapunk 100-at, hogy 20-szal szorozzuk, így a számlálót is 20-szal szorozzuk) =120/100
3/4 (4-ből úgy, kapunk 100-at, hogy 25-tell szorozzuk, így a számlálót is 25-tell szorozzuk) =75/100
7/25 (25-ből úgy kapunk 100-at hogy 4-gyel szorozzuk, így a számlálót is 4-gyel szorozzuk) =28/100
0,3=3/10 (10-ből úgy kapunk 100-at, hogy 10-zel szorozzuk, így a számlálót is 10-zel szorozzuk) =30/100
0,15=15/100 nem kell tovább alakítani.
0