Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
885
Két, azonos L=150m hosszú vasúti szerelvény párhuzamos pályán halad 50km/h, illetve 70km/h sebességgel. Mennyi idő alatt haladnak el egymás melett, ha:
a) azonos iranyba haladnak
b) ha ellentetes iranyba haladnak.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A vonat hosszának a kétszerese a táv, amennyivel a gyorsabb vonatnak előbbre kell lennie. Sebesség különbség 20 km/h. Az út 300 m=0,3 km. Az idő = út / sebesség. 0,3/ 20 =0,015 h =54 s.
Szembe ugyan ez csak 120 km/h a sebesség.
Módosítva: 9 éve
1