Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az 1500 kg tömegű test 10 m/s^2 állandó gyorsulással mozog. Mekkora a gyorsító erő nagysága?

Főoldal » Középiskola » Fizika
1074
Lehetőleg érthetően kéne, mivel meg szeretném tanulni és nem csak a végén a megoldás érdekel.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, tömeg, erő, dinamika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

3
15 000N jött ki. Az jó?
0

Igen jó.
F=m*a=1500kg * 10 m/s² = 15000 N
Módosítva: 5 éve
0

Newton törvénye alapján:
F = m · a
Itt a kérdés az erő, vagyis nem kell rendezni.
m = 1 500 kg
a = 10 m/s²

A képletbe behelyettesítve:
F = 1 500 kg * 10 m/s²
F = 15 000 N
0