Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Akinek van ideje kérem segítsen!Előre is köszönöm szépen ha segíthetek.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
343
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Töltsd le a photomath appot és kiszámolja 3 éve használom és nagyon jo csak be kell szkennelni és kész is (szövegére nem jó)
-1

Szia!

6.a,
(5x-3)+(6x-10)+(14-10x)=5x-3+6x-10+14-10x összevonhatod az x-szeseket: 5x+6x-10x=x, és a számokat: -3-10+14=1
Összevonás után: x+1
6.b,
-12-(4x2+3)-x2=-12-4x2-3-x2 összevonhatod az x2-eseket: -4x2-x2=-5x2 és a számokat: -12-3=-15
Összevonás után: -5x2-15

Másik kép
c, -11-(4x2+3)+9x2+11=-11-4x2-3+9x2+11 összevonhatod az x2-eseket: -4x2+9x2=5x2 és a számokat: -11-3+11=-3
Összevonás után: 5x2-3

d, 19-(7x-5)+(23x-11)=19-7x-5+23x-11 összevonhatod az x-eseket: -7x+23x=16x, éa a számokat: 19+5-11=13
Összevonás után:16x+13

e, (-5+a-3x)-(5x+12-5a)=-5+a-3x-5x-12+5a összevonhatod az x-eseket: -3x-5x=-8x, az a-kat: a+5a=6a, és a számokat: -5-12=-17
Összevonás után: -8x+6a-17

f, (5x+7-21x2)+(25x2-3x+3)=5x+7-21x2+25x2-3x+3 összevonhatod az x2-eseket: -21x2+25x2=4x2, az x-eseket: 5x-3x=2x, és a számokat: 7+3=10
Összevonás után: 4x2+2x+10

g, (4x2-10x)-(2x2-15x)=4x2-10x-2x2+15x összevonhatod az x2-eseket: 4x2-2x2=2x2, és az x-eseket: -10x+15x=5x
Összevonás után: 2x2+5x
0