Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
271
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3x-3x-1-7x-3 = 33
Vezessünk be új ismeretlent x-3-ra:
x-3 = a

3xaa+2-7a = 33
Emeljünk ki 3a-t:
3a (33 - 33 - 7) = 33
3a * 11 = 33
3a = 3
a = 1
x-3 = a = 1
x = a + 3 = 4
0