Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
569
A 3. Feladatot megoldaná valaki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
v₁ = 360 m/perc = 6 m/s
v₂ = 4 m/s
t₁₁ = 20 sec [később indul ennyivel]
t₁₂ = 2 perc = 120 sec [korábban ér be ennyivel]
s = ?

Nevezzük t₂-nek azt, amennyi idő alatt a másik megteszi a pályát.
Az első t₁ alatt:
t₁ = t₂ - (t₁₁ + t₁₂) = t₂ - 140

Tudjuk, hogy s = v·t:
s = v₁·t₁ = 6·(t₂ - 140)
s = v₂·t₂ = 4·t₂

Ezt az egyenletrendszert kell megoldani.
Másodikból fejezzük ki t₂-t:
t₂ = s/4
Helyettesítsük be az elsőbe:
s = 6·(s/4 - 140)

Innen már mennie kell. Ha nem, szólj.
0