Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Főzőlap teljesítménye!

Főoldal » Középiskola » Fizika
2096
Egy elektromos főzőlap 230 V-os feszültségen 2,5 A mper erősségű áramot vesz fel.
a, mennyi a főzőlap teljesítménye?
b, Mennyi hőt ad le a főzőlap 20 perc alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a, feladat

P = U * I = 230 * 2.5 = ?

b, feladat
W=U*I*t
U=230 V
I=2.5 A
t=20*60=1200 s (át kell váltani a percet másodpercre)

W = 230 * 2.5 * 1200 = 690000 J = 690 KJ
0