Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Irodalom 12. -es Ady Endre és Radnóti Miklós vers összehasonlítás 300-400 szó Föl földobott kő, illetve Nem tudhatom.

1235
Sziasztok! Ady Endre: Föl földobott kő és Radnóti Miklós: Nem tudhatom című verseknek 2 db A4-es lapon történő összehasonlítása. 12. osztály, (gimnázium) pl.: Cím, keletkezés körülményei, a vershelyzet értelmezése, műfaji sajátosságok összehasonlítása. A költeményekben megjelenő képek jellemzése, a művek alapgondolata, a megszólaltatott érzelmek, a vers hangulata-hangneme, a mű kifejezőeszközei. Továbbá : stilisztikai formák (szóképek, alakzatok, hangszimbolika), versforma, versritmus, a korstílusok jegyei, a mű kapcsolódási pontjai, a költemények szerepe a költők munkásságában, befejezés.
Ezeket a szempontokat külön bekezdésekbe kellene leírni, lényegében 300-400 szavas esszét, fogalmazást kell írni a két mű összehasonlításáról. Sürgős lenne. 12.-es tananyag.
Nagyon szépen köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Radnóti, Miklós, Ady, Endre, irodalom, verselemzés, Esszé, összehasonlítás
0
Középiskola / Irodalom

Válaszok

1
Először is elolvasod mindkét verset jó alaposan. Az sem baj, ha mindkettőt 2x is. Utána pedig sorba haladsz a szempontokon. Megpróbálod összehasonlítani, hogy mi az amiben azonos, s mi az amiben eltérő a 2 vers. Minden állításod próbáld meg alátámasztani, akár filozófialag, akár pedig idézetekkel a versekből. Nem olyan bonyolult. Helyetted megírni senki sem fogja.
Módosítva: 7 éve
2