Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1678
A házunk olyan téglalap alakú telekre épül, amelynek egyik oldala 12,4 méter, a másik ennek a 2,5-szerese. Hány méteren kell kerítést készíteni, ha a ház a telekhatárból 25,6 métert, a kapu pedig 4,5 métert foglal el? Hány négyzetméter a telek területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a=12,4 m
b=2,5a=31 m
T=a*b=384,4 m2
K=2a+2b=86,8 m ebből le kell vonni 25,6+4,5 m-t
tehát 56,7 m kerítés kell
1