Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
398
Egy papirlapra 39 számot írtunk mindegyik kétjegyű vagy háromjegyű.Összesen 100 számjegy van a a papírlapon.Mennyi kétjegyű és mennyi hàromjegyű szám lehet a papíron?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra, matek, fizika, megoldás, nehéz
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Nekiálltam
1

100-(39*2)=100-78=22 db háromjegyű és 39-22=17 db kétjegyű.
Ell. : 22*3+17*2=100
0

Csatoltam képet.
Ezt arra az esetre küldöm, ha tanultatok egyenlet megoldást. Ha igen, akkor itt alkst válaszát jelöld megoldásnak, nekem meg tedd ki újra a feladatot, és átköltözöm. Ha nem tanultál egyenletet, írd meg kommentben, és törlöm. :)
Módosítva: 5 éve
0