Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
512
Adja meg az alábbi reláció tulajdonságait az E halmazon! E={most élő emberek} R={(a; b)| a testtömege egyenlő b testtömegével}
Nevezetes reláció-e az adott reláció?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1

Ennek a relációnak a tulajdonságai:

1.) REFLEXÍV: mert minden ember testtömege egyenlő a saját testtömegével.

2.) Szimmetrikus, hiszen ha A testtömege = B testtömegével, abból következik, hogy B testtömege is = A testtömegével

3. ) Tranzitív tulajdonságú, hiszen érvényesül az. hogy:
Ha A testtömege = B testtömegével ÉS
B testtömege = C testtömegével, akkor
A testtömege = B testtömegével


IGEN! Nevezetes reláció, mégpedig ekvivalencia reláció.
Módosítva: 5 éve
0