Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek!! Köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
659
Oldd meg és küldd vissza!

1.Valaminek a negyede hány százalék?
2.Egy kabátnak az árát 4500 Ft-ról 4000 Ft-ra változtatták. Hány százalékkal csökkent?
3.A csirkehús árát 560 Ft-ról 7%-kal emelték. Mennyi lett az ára?
4.Egy rádiónak az árát 12%-kal csökkentették és így 6000 Ft lett az ára. Mennyi volt az ára a csökkentés előtt?
5.Egy dolgozónak a fizetése 120000 Ft-ról 132000 Ft-ra változott. Az eredeti fizetésnek a hány százaléka lett?
6.Valaminek a felének a fele, hány százalék?


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

5
Készítem. Ebben a youtube videómban a % számításról mesélek. Érdemes megnézned.
https://www.youtube.com/watch?v=HBR2IjbGjTI&list=PLwXxAxAEOlGiHVOVZ3PZ7CYb_R6bJ0B7n&index=10
Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0