Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerlek segitsetek!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
2029
1. 145 liter 20 fok C -os vízhez 55 liter 80 fok C-os vizet öntünk. Mennyi lesz a közös hőmérséklet?
2. Az 570 g tömegű 95 fokC-os fémgömböt 200 g tömegű 20 fokC hőmérsékletű vizet tartalmazó edénybe tesszük. A termikus kölcsönhatás végeztével a közös hőmérséklet 25 fokC lesz. Milyen fémből van a gömb?
3. Egy fúrógép által megmunkált gépalkatrész, ha vízbe dobjuk, 5 perc alatt 5 liter víz hőmérsékletét 5 fokC-al emeli. Hány kW teljesítményű a fúrógép, ha feltételezzük, hogy a folyamat hatásfoka 45%?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sürgős, sos, fizika, általános, iskola, tömeg, celsius
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

4
Nekiálltam
1

(145*20+55*80):(145+55)=7300:200=36,5 ⁰C
1

0,57 kg*(95-25)⁰C*x J/(kg*⁰C) =0,2 kg*(25-20)⁰C*4200 J/(kg*⁰C)
x=0,2*5*4200:0,57:70=105,26316 J/(kg*⁰C) =0,10526316 kJ/(kg*⁰C)
Volfram vagy arany (0,1).
Módosítva: 5 éve
1

3)
1