Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok. Valaki tudna segiteni ?? Előre is Köszönöm !!

Főoldal » Középiskola » Matematika
461
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
Szorzásnál a a nevezőket összeszorozzuk, ez a nevező helyére megy, a számlálókat is, ez a számlálójéra.
Összeadás: közös nevezőre hozod, majd a számlálókat összeadod.
Osztásnál reciprokkal szorzunk. Pl 1/2 ből lesz 2/1.
Kivonásnál is közös nevezőre hozod, majd a számlálót vonod ki a számlálóból.
12 szerintem menni fog.
13-nál figyelj az előjelekre. (Mínusz * mínusz=plusz)
14. Mínusz: mínusz=plusz
15. Mínusz : plusz=mínusz
16. 1/100-ot
17-et nem tudom
18 1/100 0,01
19-nél mit kellene csinálni?
20. 1/1000 0,001


A feladatok helyességét ellenőrizni tudod a Photomath-tel.
Módosítva: 5 éve
0