Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Pitagorasz

Főoldal » Általános iskola » Matematika
472
Sziasztok!

Az egyes feladatban kellene a segítségetek!
E,F,G,H, számú feladatok kellenének.
Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
Gondolom az zavart be, hogy csak az a vagy csak a b van megadva.
A két befogó négyzetének összege egyenlő az átfogó négyzetével, ha ebből egy szó sem értehtő (általában senki nem tudja, csak a képletet), itt van a képlet: a²+b²=c²
Ebbe csak be kell helyettesíteni azokat a számokat, amiket ismerünk. Leírom az összeset, de próbáld meg az első alapján megcsinálni, és ezzel csak ellenőrizni, javítani ha valami nem jó.

E)
16²+b²=65²
256+b²=4225 /-256
b²=3969
b=√3969
b=63 cm

F)
a²+72²=97²
a²+5184=9409 /-5184
a²=4225
a=√4225
a=65 cm

G)
17²+b²=66²
289+b²=4356 /-289
b²=4067
b=√4067
b≈63,77 m

H)
a²+53²=98²
a²+2809=9604 /-2809
a²=6795
a=√6795
a≈82,43 m
0