Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK HÁZI

Főoldal » Általános iskola » Matematika
400
Segítség holnapra kell matek hf
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
Ha csak egyszer fordulhatnak elő a számjegyek, akkor az első helyre 4 lehetőséged van, a második helyre már csak 3 számjegyből válogathatsz, a harmadik helyre 2 lehetőség marad, a 4. hely pedig az eddig fel nem használt számjegy helye. Ez mind független választás, tehát össze kell őket szorozni:

4*3*2*1 = 4! = 24


b.) Ha többször is előfordulhatnak a számjegyek, akkor minden helyre 4 lehetőséged van. Az a rész alapján:

4*4*4*4 = 4^4 = 256
1