Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segíts sooos!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
2935
Az alábbi számok közül melyik az, amelyik a 2 a 100.-on szám kétszeresével egyenlő?
2 a 100dikon
2 a 102diken
2 a 200dikon
4 a 100dikon
Kerlek levezetéssel írd le.köszönöm.

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Szia!
Szerintem egyik megoldás sem helyes. Ha valakinek van más ötlete, arra én is kíváncsi vagyok.
Ezek a 2 a ... feladatok, általában arra mennek, hogy mi a duplája.
Egy egyszerű példával leírom ez miért van, majd utána a tiédet.
2²=4
2³=8
Ez a sorrend nagyobb számoknál is működik:
2⁹=512
2¹⁰=1024
Mindig az előtte lévő dupláját kapod, ezek tökéletesek találós kérdésbe is, mert erre nem sokan gondolnak (a volt ofőm is megkérdezte pont a 2¹⁰-en felét és aki helyesen válaszolt ötöst kapott).

Ez a te esetedben:
2¹⁰⁰=x (nem tudom, hogy mennyi pontosan, de ez mindegy is)
2¹⁰⁰×2=2¹⁰¹
Ez lenne a helyes megoldás.
Az első két esetben tisztán látszik, hogy egyik sem 2¹⁰¹.
Próbálkoztam azzal is, hogy a két utolsó lehetőség valamelyike bővítve vagy egyszerűsítve, de ez a két szám egymással egyenlő, így ez sem lehetséges.
1

Ezek között nincs olyan szám. 2¹⁰² az már négyszer annyi mint kettő a százon. Négy a százon meg kettő a százon négyzete. Mert a négyet kettő négyzeteként írva a 100 kitevő duplázódik. 2¹⁰¹ lenne helyes, vagy négy az ötven és felén . Mert négy az ötvenen az pont kettő a százon és négy a félen az pont kettő mert négy gyöke kettő.
0

Szerintem a 4 a 100.-on (4¹⁰⁰), mivel a 4 az pont a kettő fele.
0