Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Három szám aránya

Főoldal » Általános iskola » Matematika
4109
"Három szám úgy aránylik egymáshoz, hogy 1:2:3, és négyzeteik összege 350. Melyik ez a 3 szám?" Ha lehetne levezetéssel kérném, előre is köszönöm! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
arány
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
x2+(2x)2+(3x)2=350
x2+4x2+9x2=350
14x2=350
x2=25
x=±5

Mivel x az arányszám volt a három szám 5,10,15 vagy a -5,-10,-15
0

Nagyon egyszerű mi is most tanultuk! Az a lényeg hogy először össze adod a három számot (1+2+3) az 6 és a 350-et elosztad hattal majd megszorzod 1-gyel, 2-vel, 3-mal. És meglesz a három szám! Remélem tudtam segíteni!
0