Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sebesség

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
596
Egy hajó északra halad 20km/h sebességgel, egy másik keletre 15km/h-val. Milyen távol lesznek egymástól 4 óra múlva?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
1

Mivel nincs feltüntetve, hogy az indulás pillanatában milyen messze vannak egymástó, ezért úgy veszem, hogy egy pontból indulnak.

v₁ = 20 km/h
t = 4 h
⇒ s₁ = 80 km

v₂ = 15 km/h
t = 4 h
⇒ s₂ = 60 km

Ez egy derékszögű háromszöget alkot, melynek az egyik befogója 60 km a másik pedig 80 km, és az átfogó a kérdés:
c² = 80² + 60²
c = 100 km

100 km-re lesznek egymástól.
0