Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenlet megoldása

Főoldal » Középiskola » Matematika
582
A képen látható feladatok közül a bekarikázott kellene.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
k) (3x+2)/x - (x+2)/2x = x+1 ------>*2x
6x+4-x-2 = 2x2+2x
-2x2+3x+2=0
Másodfokú megoldóképlettel a kettő eredmény 2 és -0,5

m) (3x-1)/(x+3)+(3-2x)/(x-3) = 2 ------>*(x2-9)
3x2-x-9x+3+3x-2x2+9-6x= 2x2-18
-x2-13x+30=0
Másodfokú megoldóképlettel a kettő eredmény -15 és 2

o) Szorzunk x2-9-cel
3x2+9x+5x+15-2x2+x+6x-3=11x-13
x2+10x+25 = 0
Másodfokú megoldóképlettel az eredmény -5
0