Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika/ munka

Főoldal » Középiskola » Fizika
1027
Mennyi ideig kell húznunk egyenes úton, 1,2 m/s sebességgel azt a kiskocsit, amelyre 170N fékezőerő hat, ha 40kJ munkát szeretnénk végezni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, munka
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v = 1,2 m/s
F = 170 N
W = 40 kJ = 40 000 J
-----------------------
W = F · s ⇒ s = W/F
s = 40 000 J / 170 N
s = 235,3 m

v = s/t ⇒ t = s/v
t = 235,3 m / 1,2 m/s
t = 196 s
0