Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon kéne a segítség

Főoldal » Általános iskola » Matematika
341
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
9x-5x=26,8
4x=26,8
x=6,7

a szám a 6,7
1

Ezt a gondolt számot jelöljük "X"-ként.
Tehát ha ennek a 9-szereséből (9x) kivonjuk az 5-szörösét (5x), akkor kapjuk meg a 26,8-at.
tehát úgy néz ki a képlet, hogy:
9x - 5x = 26,8
4x = 26,8 // mindkét oldalt elosztjuk 4-el
x = 6,7...

Ellenőrzésképpen vissza lehet helyettesíteni, tehát:
60,3-39,5 = 23,8
1