Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

4x4-es determináns kiszámítása

Főoldal » Középiskola » Matematika
1578
Valami egyszerűbb módszerre lenne szükségem a 4x4-es determinánsok kiszámításához.

YouTube-on keresgéltem és találtam egy egyszerűnek tűnő módszert, de nem tudom, hogy papíron hogyan lehetne leírni, mert sajnos számológéppel számította ki ő is.

A videó linkje: https://www.youtube.com/watch?v=GH6XDOKlMTc&ab_channel=CramDailyPH

Csatoltam egy képet, hogy mi is történik a videóba ha valaki nem szeretné végig nézni, vagy nem ért angolul.

Könnyűnek tűnik a módszer, de nem tudom papírra, hogy lehetne leírni, ebben kérném a segítségetek. Persze ha ti tudtok jobb módszert nekem az is megfelel! Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, determináns, 4x4
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Felvettem a kapcsolatot a videó készítőjével. Azt mondta, hogy náluk engedélyezett a vizsgákon számológépet használni és ez a módszer csak azzal működik.

De ajánlott egy másik módszert, Chio's Method a neve. Nagyon egyszerű!
0

https://www.youtube.com/watch?v=g4RdmdN_jy0&list=PLwXxAxAEOlGgLDpzx1zVeSEOEFx257bDn&index=17
Ez is járható út, a videó megnézése után, csak kicsit hosszabb. :D :)
A 3. oszlop szerint kifejtve jutottam a 3x3-as aldeterminánsokhoz.
Módosítva: 5 éve
0