Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK

Főoldal » Középiskola » Matematika
440
Egy sporttagozatos osztályban 15 tanuló jégkorongozik, 13 tanuló futó és 9 tanuló rúdugró.
Jégkorongozik és fut 6, rúdugró és futó 3, jégkorongozó és rúdugró 3 tanuló. Hány tanuló
sportol mindhárom sportágban, ha minden tanuló sportol és az osztály létszáma 26? Hányan
sportolnak pontosan egy sportágban és hányan legfeljebb kettőben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Készítem.
Az elméletet ebben a videóban magyarázom.
https://www.youtube.com/watch?v=9fQLf6oi-O4&list=PLwXxAxAEOlGjbRrNnffp_7fsw90VSB9wD&index=2

Itt pedig a középszintű érettségihez példák:
https://www.youtube.com/watch?v=EmN9vKgxC8g
Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet. NE IJEDJ MEG? CSAK AZ ALSÓ SOR SZABÁLYA KELL!!!!!!
Ez a három halmazra vonatkozó logikai szita.
Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet.
0