Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi/5.

Főoldal » Középiskola » Matematika
1009
Egy konvex sokszög összes átlóinak a száma 170. Hány oldalú a sokszög? Írj fel egyenletet a feladat megoldásához!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
n(n-3)/2=170
n a négyzeten-3n=340
Ebből lesz egy másodfokú egyenlet. Megoldóképlettel kijön a megoldás.
Módosítva: 9 éve
0

n(n-3)/2=170
n(n-3)=340
n² - 3n=340
n² - 3n -340 =0
megoldóképlettel:
n₁ = 20
n₂ = -17, nem megoldás, mert negatív
0