Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
354
A feladat így szól:
Béla új munkahelyre ment. amikor megkérdezték a kollégái hogy hány éves így válaszolt :ha éveim számát meg szorzod hétnyolcaddal és az eredményhez hozzáadsz 1,5 akkor a koromnál néggyel kisebb számot kapsz. hány éves Béla?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Béla 44 éves
0

x*7/8+1,5+4=x
x*0,875+1,5+4=x
0,875x+5,5=x/-0,875x
5,5=0,125x/:0,125
44=x
1