Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
849
A tél vásár alkalmával egy család kétféle ingből összesen 8 darabot vásárolt. Az egyik fajtából 40%-os, a másik fajtából 28%-os volt az árkedvezmény. Az utóbbiból egy ingért 2592 Ft-ot, a másik fajta ing farabjáért 2040 ft-ot, összesen 19080 ft-ot fizettek.

Mennyit takarított meg a család azzal, hogy a téli vásárkor vette meg az ingeket?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

5*2=10⇒5*2592+3*2040=19080
72%=2592
Kedvezmény: 28%=2592*(28/72)=1008 Ft
60%=2040
Kedvezmény: 40%=2040*(40/60)=1360 Ft

Össz. kedvezmény :5*1008+3*1360=5040+4080=9120 Ft
1