Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika- ekektromosság

Főoldal » Középiskola » Fizika
653
968 :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ha lefelé (tehát a Föld Q töltése felé) irányul, akkor negatív, E = -100 V/m
E = k · Q / r²
vagyis Q = E · r² / k = -100 · (6·10⁶)² / (9·10⁹) = -4·10⁵ C

Potenciál:
U = k · Q / r = E · r = 100 · 6·10⁶ = 6·10⁸ V
0