Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lineáris függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
615
Add meg az elsőfokú függvény általános alakját.
m jelentése?
b jelentése?
Két pont meghatároz egy egyenest.
b=> y tengely metszet
f(x)=0 => x tengely metszet. Ezt kell kiszámítani!

pl: f(x)= -3x+6 => y tengely +6-nál metszi
f(x)=0 => -3x+6 =0
-3x = -6
x= 2 => x=2-nél metszi az x tengelyt, ami a zérushely, a függvényérték nulla.
Ábrázold a függvényt koordináta rendszerben! ÉT=? ÉK=?

A következő függvényeket is kérem a példa alapján: 1.) f(x)= 4x-2 ; 2.) g(x)= 3x+3
Ábrázold a függvényeket koordináta rendszerben! ÉT=? ÉK=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0