Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1380
Egy négyzet egyik oldalát 2 cm-rel megnöveljük, a másik oldalát ugyanennyivel csökkentjük. Az így kapott téglalap területe 45 cm². Mekkora volt a négyzet oldala?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Nekiálltam
0

(a-2)*(a+2)=45
a²-4=45
a²=49
a=7 cm
1

a x+2
b x-2
45=(x+2)*(x-2)
45=x^2-4
49=x^2
7=x
a=9
b=5
0